Naša šola je v letošnjem šolskem letu ponovno sodelovala v projektu Teden pisanja z roko, ki je potekal od 23. do 27. januarja 2023.

Projekt organizira Društvo Radi pišemo z roko.

Letošnja nosilna tema je Mislim tiho, pišem počasi.

Namen: opozoriti na počasnost (in z njo povezani premišljenost ter osredotočenost) kot na (nekoliko pozabljeno, zagotovo pa zapostavljeno) vrednoto in poudariti dejstvo, da pisava odraža naša notranja stanja.

Letošnja organizacijska partnerja: Javni zavod Krajinski park Goričko in Osnovna šola Bogojina

Nekaj aktivnosti smo na  šoli že izvedli konec decembra. Učenci so ob prihajajočih praznikih razmišljali predvsem o drobnih stvareh, kot so: nasmeh, pozdrav, lepo vreme, iskrice v očeh …, ki nas lahko osrečijo in nam polepšajo vsakdan.

V Tednu pisanja z roko smo na naši šoli še posebej spodbujali pisanje s pisanimi črkami in lepopis. Izvedli smo različne dejavnosti. Učenci so se povezovali in družili ob zapisovanju besed, globokih misli, verzov in pesmi, ustvarjanju slik iz besed in črk, zgodbic …

Na OŠ Korena ima vsak prvošolec svojega varuha v 9. razredu. V tednu pisanja z roko so prvošolci in devetošolci v parih ustvarjali zgodbice, v katerih so glavni nastopajoči junaki prav sami. Zapisovalci so bili devetošolci, ilustratorji pa prvošolci. Nastali so čudoviti izdelki.

Pisanje z roko je izvirna spretnost, saj nihče na svetu ne piše enako. Znano je, da možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pisanje z roko spodbuja ustvarjalnost, izboljšuje vztrajnost in dolgotrajnejšo pozornost.

Naši učenci so ponovno dokazali, da radi pišejo z roko in pri tem uživajo.