V sredo, 29. 9. 2021, so se trije učenci sedmega razreda, Matic Bezjak ter Andraž in Anej Majal, odpravili v Ljubljano, kjer je v okviru oddaje Male sive celice potekalo snemanje rubrike Hitri lončki. Naši sedmošolci so se namreč v predtekmovanju odlično odrezali in se tako uvrstili v studijski del tekmovanja, kjer so se pomerili z ekipo OŠ Franceta Bevka Ljubljana.

Obisk televizijske hiše je bil zelo zanimiv. Ogledali smo si različne televizijske studie, od tistega, kjer se snemajo informativne oddaje, do največjega, kjer se je pripravljala scena za petkovo večerno oddajo.
Preden so se učenci pomerili v hitrostnem zlaganju lončkov, so imeli nekaj časa za vajo, sledilo pa je snemanje uvodnih kadrov, v katerih so preizkusili tudi svoje igralske sposobnosti. Vznemirjenje in tekmovalna vnema obeh ekip sta bila na vrhuncu, ko se je pričelo tekmovanje, ki ga je budno
spremljala komisija. Pravila zlaganja ločkov so zelo stroga, zato je bilo tekmovanje potrebno ponoviti kar trikrat, saj sta obe ekipi v prvih dveh poizkusih naredili napako.

Vas zanima, kako se je tekmovanje razpletlo? Bi radi spremljali napeto tekmo med šolama in navijali za naše tekmovalce? Potem si oglejte dvanajsto oddajo Male sive celice, ki bo predvidoma na sporedu meseca januarja, in sicer na prvem programu RTV Slovenija.

Mentorica: Štefka Ornik