V sredo, 23. 6. 2021,  smo se učenci in učenke druge triade odpravili na zaključno ekskurzijo v Razkrižje. Ogledali smo si Kovaški muzej, Ivanov izvir in  prazgodovinsko naselbino.

Po eni uri vožnje z avtobusom iz Korene smo prispeli v Razkrižje. Pričakal nas je turistični vodnik. Pojedli smo malico in pot nadaljevali do Kovaškega muzeja. Tam nam je gospod kovač in povedal, kako je dejavnost  prehajala iz roda v rod. Razdelili smo se v dve skupini. Naš razred in polovica šestega smo bili prva skupina. Skupaj z gospodom smo odšli v muzej. Videli smo ostre in dragocene meče. Potem smo stopili v naslednji prostor. Tam nam je pokazal, kako se kuje in da je žebelj glavno zavezništvo kovaštva, ne pa podkev. Medtem, ko si je naslednja skupina ogledala muzej, smo mi igrali luknjice z žogo na bližnjem igrišču. Naslednja postojanka je bil Ivanov izvir. Skupaj z vodnikom smo se odpravili čez most in do izvira. Povedal nam je, da bi naj ta voda imela čudežno moč in pomagala k dobremu počutju. Odigrali so nam kratko predstavo o zdravilnosti tega izvira. Pogostili so nas z okusnimi razkriškimi pogačicami. Ustavili smo se na mostu. Vodnik nam je pokazal na reki Ščavnici narejene ovire iz naravnega materiala za usmerjanje reke. Pot smo nadaljevali do prazgodovinske naselbine. Predstavili so nam življenje v prazgodovini z zanimivo predstavo. Odšli smo proti avtobusu in malicali.

Med potjo smo se ustavili in posladkali s sladoledom. Tako se je naša zaključna ekskurzija zaključila. Ta dan si bom za vedno zapomnila, najbolj pa zaradi nadležnih komarjev.

Urška Krajnc, 5.razred