NAŠA ŠOLA BO LETOS PRVIČ SODELOVALA V MEDNARODNEM PROJEKTU EVROPSKI ŠPORTNI DAN, KI BO POTEKAL V PETEK, 25. 9. 2020 V RAZLIČNIH EVROPSKIH KRAJIH. MI GA BO ORGANIZIRALI V PONEDELJEK, 21. 9. 2020.

Evropski šolski športni dan v okviru ŠPORTNE UNIJE SLOVENIJE predstavlja mrežo šolskih športnih dni, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. Cilj sodelovanja je ozaveščanje, promoviranje in omogočanje zdravega, aktivnega življenjskega sloga. Hkrati je promocija  DRŽAVNEGA PRAZNIKA ŠPORTA – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA, ki bo v sredo, 23. 9. 2020.

Naša šola je za EVROPSKI DAN ŠPORTA izbrala  gibanje v obliki plesa. Na šoli bodo potekale plesne delavnice po razredih, na katerih bodo učenci ustvarjali in s pomočjo plesnih voditeljev plesne šole PLESNA DIMENZIJA sestavili plesno koreografijo. Na koncu delavnic se bodo razredi predstavili s kratkim nastopom in predstavitvijo. Predstavitev bo na šolskem igrišču.

                  Učiteljica ŠPO: Renata Rižner