Spoštovani starši,

Europark Maribor in podjetje ART TRADE, d. o. o., že osmo leto zapored organizirata največji ustvarjalni dogodek v Sloveniji. V enem tednu se bo zvrstilo več kot 60 ustvarjalnih delavnic, na katerih bodo svetovno priznani voditelji prikazali nove trende in atraktivne tehnike z različnih področij ustvarjanja, kot so scrapbooking, oblikovanje nakita, modeliranje z različnimi vrstami glin, grafiti, manga, slikarstvo in še več. Na kreativnem tednu imajo tako začetniki kot tudi strokovnjaki iz vse Slovenije in bližnjih držav priložnost širiti svoje ustvarjalno znanje in nadgraditi veščine. Odkrivali bodo nove trende in atraktivne tehnike ustvarjanja ter svoje ustvarjalno znanje širili ob druženju s priznanimi ustvarjalci.

 

Z velikim veseljem vam sporočam, da smo na podlagi rezultatov našega ustvarjalno kreativnega umetniškega ustvarjanja v šoli,  bili  nagrajeni in podarjena nam je brezplačna udeležba (20 učencev) na delavnici pod strokovnim vodstvom umetnika z umetniškim imenom Japon-Vlok, ki prihaja iz Španije. Za uradno prevajalko bo poskrbljeno.

Za lažjo prestavljivost si lahko video dogodek, ki ga je vodil umetnik iz Španije v Ukrajini, ogledate na https://vimeo.com/295971295.

Na veselo ustvarjanje v Europark, se odpravimo dne 6. 3. 2020.

Odhod avtobusa izpred kulturnega doma v Koreni bo ob 13.20 uri. Delavnice bodo potekale od 14.00 – 17.00 ure. Odhod avtobusa izpred Europarka ob 17.30 uri, tako da je predviden povratek učencev na parkirišče pred kulturni dom ob 18.00. Prosim, da starši učencev pridete po otroka.

Ves material za ustvarjanje učenci prejmejo brezplačno na samih delavnicah, izdelane izdelke pa si bodo lahko odnesli domov. Delavnice so javnega značaja, zato bo o dogodku posnet tudi kratek promocijski video, kjer se bodo pojavili tudi vaši otroci. Če želite in vam čas dopušča, si lahko delavnice tudi sami pridete ogledat, vas bomo zelo veseli.

 

Še nekaj besed o umetniku:

 

Japon-Vlok

Področje: grafiti

Umetnik, ki ustvarja pod umetniškim imenom Japon-Vlok, prihaja iz Španije in je z risanjem grafitov začel leta 1990.

Njegov začetni cilj je bil potovati, deliti izkušnje z drugimi ljudmi, ki imajo enake interese in razvoj lastnega koncepta Grafitov. Sedaj to neprekinjeno počne že 30 let.

Med tem časom je risal grafite po vsem svetu, sodeloval v lokalnih in mednarodnih dogodkih v državah kot so Argentina, Indonezija, Brazlija, Moldavija, Južna Afrika, Maroko, Danska in druge.

Njegov koncept grafitov temelji na svežini, inovaciji in uživanju ob poizkušanju vsakič narediti kaj novega. To je razlog, da brez kančka dolgočasnosti, to počne že tako dolgo.

Je tudi del ekipe MTN – Montana Colors, španske tovarne profesionalnih barvnih sprejev in dodatkov.