V sredo, 14. 6. 2023, smo na OŠ Korena slovesno zaključili letošnjo bralno značko. S svojim obiskom nas je razveselil pisatelj, učitelj in športnik Igor Plohl.

Svojo življenjsko zgodbo nam je predstavil skozi živalske like, med katerimi je Igor postal lev Rogi. Tudi ta je padel z lestve in si poškodoval hrbtenico tako, da ni mogel uporabljati zadnjih nog. Bal se je, da ne bo nikoli več počel stvari, ki jih je imel najrajši: kolesaril, planinaril, učil otroke in še mnogo drugega. Toda prijatelji so ga spodbudili, mu pomagali.

Poleg slikanic o levu Rogiju je Igor predstavil še avtobiografsko delo Ne domišljaj si, v katerem iskreno in občuteno spregovori o dveh ključnih letih svojega življenja, ki se je naenkrat tako zelo spremenilo, a je Igorju uspelo tudi v novih pogojih najti življenjski smisel. Dosegel je samostojnost in neodvisnost in zdaj lahko počne vedno več stvari, za katere so mu nekoč rekli: »Ne domišljaj si!«

Na koncu smo na oder povabile še učence, ki so opravili bralno značko, ter jih nagradili z bučnim aplavzom.

Vsem letošnjim tekmovalcem za bralno značko čestitamo in želimo, da bi se jim v prihodnjem šolskem letu pridružilo še več bralcev.