Spoštovani starši.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in podporo, ki ste nam jo v teh časih izkazali. Kot že veste, se bo ponovno pričel pouk v ponedeljek, 22. 2. 2021. Želimo si, da bi tako tudi ostalo za vedno. Iz tega razloga vas prosimo, da vsi skupaj pazimo na svoje zdravje in zdravje naših otrok. Ne glede na čas, v katerem smo, spadajo v šolo samo zdravi otroci. Vem, da nam lahko s skupnimi močmi uspe. Ne glede na to, da se z različnimi ukrepi ne strinjamo, smo, zakonsko zavezani, da se jih držimo.

Naša naloga pa je, da otrokom zagotovimo varno in spodbudno učno okolje. Iz tega razloga bo vsak razred v svojem mehurčku. V razredih ne bodo uporabljali mask. Maske bodo uporabljali izključno ob možnosti stika z otroci iz drugega mehurčka ter pri delilnem pultu v kuhinji. Za higieno rok pa bodo v večini uporabljali toplo vodo in milo. Zaradi pogostega zračenja prostorov, naj otroci prinesejo v šolo primerna oblačila.

Staršem priporočamo, da v šolo ne vstopate. V kolikor je nujno potrebno, morate po zakonu nositi masko. Četudi se z nošenjem mask ne strinjate, vas prosimo, da jo v prostorih šole nosite zaradi zgleda in v izogib morebitnim globam.

Priporočilo ministrstva je, da naj za prihod v šolo in odhod domov v čim večji meri poskrbijo starši. Prevozi bodo vozili normalno. Na avtobusih je še vedno obvezno nošenje mask. Otroke pošiljajte v šolo glede na njihov urnik. Podaljšano bivanje bo organizirano samo za 1., 2. in 3. razred. Na kosilo bodo lahko šli vsi učenci ob določenem terminu v spremstvu učitelja od 11.30 do 13.20.

Zavedamo se, da so kljub našim in vašim prizadevanjem, vrzeli v znanju. Te primanjkljaje bomo mirno in s celostnim modelom izobraževanja nadoknadili.

Veselimo se vaše vrnitve in hvala za zaupanje.

Za vprašanja na odgovore sem vam na voljo na elektronskem naslovu peter.lesnik@oskorena.si.

Vaš ravnatelj Peter Lešnik