OBVESTILO O RAVNANJU V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUSA V OŠ KORENA

 

  1. V stavbo se vstopa pri naslednjih vhodih:

 

  • na vhodu za 1. razred vstopajo SAMO učenci 1. razreda
  • na glavnem vhodu vstopajo učenci 2. in 3. razreda

UČENCI VSTOPAJO POSAMIČNO IN SE DRŽIJO VARNOSTNE RAZDALJE

 

 

  1. Ob vstopu otrok v objekt je OBVEZNO RAZKUŽEVANJE ROK in UPORABA MASK (pri otrocih, mlajših od 12 let se maska ne uporablja).

 

  1. Zjutraj otroke pospremite le do šolskega vhoda. V stavbo po nepotrebnem ne vstopajte. Vstop odraslih v šolo le z uporabo zaščitne maske.

Popoldan, v kolikor otroci niso zunaj, pridete po otroka v učilnico in v čim krajšem času zapustite stavbo.  Prosimo, da v garderobah ne posedate in se ne dotikate predmetov in površin ter skrbite za medosebno razdaljo 1,5 – 2m.

 

  1. V ponedeljek, 18. 5. 2020, učenci prinesejo s seboj vse šolske potrebščine, ki jih ne bodo vsakodnevno nosili domov. Prosim, če skupaj pregledate in uredite peresnice, otroci si namreč med seboj ne bodo smeli sposojati stvari (radirka, šilček, lepilo, škarje, ravnilo…) S seboj naj imajo plastenko z vodo, nesladkanim čajem, dodatna oblačila, saj bo večina pouka potekala pri odprtih oknih in zunaj.

 

  1. Pouk se začne po ustaljenem urniku, prav tako angleščina (interesnih dejavnosti in ostalih aktivnosti ni). V kolikor bo prišlo do sprememb, boste obveščeni po elektronski pošti. Če vaš otrok nima kosila in podaljšanega bivanja, gre po končanem pouku TAKOJ domov, da se po nepotrebnem ne zadržuje na šoli.

 

 

  1. V kolikor ste bili v stiku z obolelo osebo s Covid-19 ali ste v družini opazili znake obolenja s Covid-19, to TAKOJ sporočite na elektronski naslov ravnatelja lesnik@gmail.com ali pokličete v tajništvo šole (02) 6300650.

 

  1. V kolikor se znaki obolenja pojavijo pri otroku tekom bivanja v šoli, ste dolžni priti po otroka v čim krajšem možnem času po prejemu telefonskega obvestila. Otroka prevzamete v izolirni sobi – gospodinjska učilnica.

 

  1. Prosimo vas, da se doma z otrokom pogovorite o držanju varnostne razdalje (brez dotikov, brez objemanja…).

 

 

Učitelji 1. triade